O MENI

Ime mi je Vita, kar v latinščini pomeni življenje. Od tod ime Vita v barvah – Life in Colours.

Sem duša, ki je svoj pravi dom našla v umetnosti, gibanju, naravi in odkrivanju našega planeta Zemlje. Sprva sem čutila, da bo moja življenjska kariera vezana na delo v vrtcu. Po končanem študiju za vzgojiteljico predšolskih otrok sem se zaposlila. Zaposlila v vrtcu in hkrati prezaposlila svoje energijsko telo. Danes sem umetnica, ki s svojo energijo v izdelkih in na delavnicah širi ljubezen do narave in soljudi.

Slikanje mandal na naravne materiale me je poklicalo v obdobju kar nekaterih življenjskih sprememb – selitev v popolnoma nov kraj, nov partner, nova služba, novi ljudje. Takrat sem iskala čas zase, za svojo notranjo retrospekcijo in umiritev. Na spletu sem našla poslikavo mandal na kamne in pričela s “pikanjem”. Odkrila sem svoj umirjen mehurček, izražanje same sebe in delo, ki ga opravljam z dušo in srcem. Tako je nastal Life in Colours.

Že v otroških letih sem večino časa preživela v gozdu ali na vaški ulici s prijatelji – stalno v gibanju. Na seznam plezanja, gorništva, teka, hoje po vrvi in zimskih športov sem leta 2011 dodala še jogo.Prav slednja je tista katera me je zbližala z meditacijo in s katero osebnostno najbolj rastem, se odkrivam, gradim pozitiven odnos do sebe in okolice.

Naravo in vsa živa bitja obožujem. V otroških letih sem bila 8 let pri tabornikih, ki so mi dali najboljšo popotnico za življenje – spoštovanje do narave ter hkrati zavedanje, da smo vsi del nje, iznajdljivost, preprosto življenje, ljubezen do petja, ognja, naravnih materialov, spanja pod zvezdami,…

V sebi nosim večnega otroka, globino, odprtost, komunikativnost, srčnost, iskrenost, direktnost, pogum, smisel za humor in inovativnost. Sem zelo dober empat, znam prisluhniti svojim notranjim občutkom in sem posledično občutljiva na energije, ki nas obdajajo. Okolico in ljudi zaznavam močno, z vsemi čutili. Vsak dan se trudim delovati skozi hvaležnost. Prav zato sem si izbrala takšen način življenja, kot ga živim.

In rada živim!