MANDALA MARKACIJE

Sem planinska vodnica in pripravnica alpinistične šole v Kranju. Moja duša zaživi v gorah, med športom.

Zato sem združila dve svoji strasti – gorništvo in mandale. Rodila se je ideja o »mandala markacijah«. Vsak kamen vrnem v okolje, kjer sem ga našla oz. če je možnost barve za poslikavo vzamem kar s seboj v gore.

V originalu se v Sloveniji za označevanje planinskih poti uporablja markacija z belo piko obdano z rdečim kolobarjem, imenovana po Alojziju Knafelcu. Prva s Knafelčevo markacijo označena pot je bila že leta 1922.

Če srečate mojo mandala markacijo ob planinskih poteh pomeni, da vam pokaže pravo smer na življenjski poti. Sicer pa je njihov namen, da vas osrečijo, da se kratko ustavite, zadihate in zavedate trenutka »tukaj, zdaj« v miru, med gorami, s spoštovanjem do naše narave.

Možna je izdelava mandala markacij različnih velikosti. Lepo darilo za vse hribovske navdušence in idealen okras za v skalnjake. Cena za unikatno mandalo na gorskem kamnu je odvisna od velikosti. Manjše markacije se začnejo pri 40,oo EUR.

Nekaj mojih markacij ob planinskih poteh (Planina Zapotok, ob poti na Storžič, Apnišče, Planina Osredek, Lovrenc nad Bašljem).